Flo. č. 19

Zase píšu report, i když jsem říkal, že by ho měl taky někdy napsat někdo, kdo rozumí florbalu a navíc má paměťové schopnosti alespoň bazálně převyšující úroveň batolete, moje paměť je někde na úrovni novorozence nebo zasloužilého chovance LDN Nejdek, znalosti florbalu jsou na úrovni žížaly, doufám. Ale kluci řekli, já jsem od svých několika manželek a mnoha dcer naučený poslouchat, tak píšu. Moc srandovní to nebude, ortopedi nepřišli, protože mají nějaké ortopedické problémy, tak není z koho si dělat srandu.
Základní sestava v počtu 7 plus opozdilec Fanda dávala tušit, že to bude trošku běhačka. Vypadá to, že už do konce sezony bude účast slabá, snad jen poslední Flo, po kterém se bude projídat voucher, slibuje trošku vyšší čísla.

Nemám počty gólů, já dal jeden, ostatní nevím.

Červení : kap. Skeptik, branka Mlátička, dál Sršáň, Fanda
Žlutí : kap. Lubo, branka Koumes, Náměstek, Tomáš

Po rozlosování jsem měl samozřejmě pocit, že jsme v čudu a jasně prohrajem, statistika je neúprosná a bohužel se téměř nikdy nepletu. Navíc jsme začali ve třech, než za pár minut dorazil Fanda. Nějak jsme tam dotlačili první gól, žlutí odpověděli náměstkovo gólem z druhý půlky, naštěstí ve třech neplatil a tím jsme zahájili sadu několika neuznaných gólů. Za chvilku dorazil Fanda.
Další hra byla klasika, Lubo lítal po celý ploše rychleji než míček, takže si občas mohl přihrát sám sobě, Náměstek taky pobíhal zdatně, občas si urazil nějako ledvinu nebo tak, trošku se poválel po zemi, Štěpán standartně ovládal celé hřiště jen dosahem svých paží, Sršáň se vrhal do akcí za limitem svých sil, Fanda běhal taky zdatně, Koumes obalenej volnejma teplákama a trikem se stal docela prostorově výrazný a zdatně vyplnil většinu branky, Tomáš byl důrazný v obraně, i když ho žlutý kapitán občas trošku popoháněl, no a já jako vždy, stál a seděl jsem v brance rychleji, než si moje tělo přálo, a můj kyslíkový dluh narůstal obvyklým, tedy vysokým tempem, a já hrál svůj hezký kvalitní standart jako vždy, prostě uplně na hovno.
Během první půlky byl náš tlak docela fajn, ke konci půlky jsme vedli asi 5/2, soupeř se sice snažil, ale nějak mu to tam nepadalo, takže to bylo docela hezký. V druhý půli se začali žlutý kluci víc snažit, najednou jim tam pár spadlo, nám došel dech, já už byl v hypoxický krizi, tak už si toho moc nepamatuju, Sršáň už přestal i nadávat, dokonce i Fanda se nějak trošku opotil, zpomalil natolik, že jsem ho byl občas i schopnej vidět, na rozdíl od žlutýho Luba, kterej naopak zrychlil do té míry, že mi začal odebírat míčky z florbalky dřív, než jsem si vůbec stihl uvědomit, že nějakou florbalku, natož míček mám. Tak z toho bylo nakonec asi 7/5 pro žluté a vypadalo to blbě pro nás. Naštěstí nám tam pak dva ještě skočily, tak že konečné skore 7-7.

Vzhledem k tomu, že se nám začaly množit diskuse a reklamace nějakých strkaček, faulů a takových nepodstatných blbin, u těch více testosteronových hráčů ještě neokoralých životem jako já, to znamená u všech, se začali chmuřit tváře a zatínat žvýkací svaly a s tím narůstal počet trefených nosů, očí a varlat, tak jsme rozhodli pro jistotu skončit o pár minut dřív čestnou remízou a jít do trestných střílení. Výsledek mohl být tentokrát trošku jiný pro značné množství neuznaných gólů, Náměstek neuspěl se střelou z druhý půlky, Tomáš neprotlačil gól kopem ani druhý, při kterém mi nejdřív v mém brankovišti přerazil hokejkou dva prsty, na druhou stranu jsme zase uznali Náměstkovi další podle mě kopnutej gól a něco se neuznalo nám, tak to asi bylo spravedlivé. A bylo tam fakt dost zranění, Náměstek si utrhnul ledvinu o mantinel, Lubo přišel o nos, Koumes dostal přímý zásah do oka. Já naopak dopadl tentokrát výjimečně dobře, jen mi Tomáš zlomil prst a Lubo vystřelil sklo z brejlí a roztrhnul obočí, takže blbiny, co se ani nepočítají.

Trestný střílení bylo dobrý, Koumes nechytnul nic a já vyrazil konečkem zlomeného prstu Lubovo blafák a bylo rozhodnuto, vítězství červených.

Je fakt, že si tam chodím hlavně zahrát a na tom, kdo vyhraje, vůbec nezáleží, nejsme přece malé děti, ale když člověk vyhraje, tak je to, do prdele, přeci jen fajn!! Pak tradiční Evropák v hodně smutném počtu, z externistů dorazil jen Krtek, nikdo neměl nic, takže Pomelo bylo tentokrát za svý, a odchod. Nikdo nedodal fotku počítadle, takže góly Mlátička jeden, Náměstek vím jeden nohou, ostatní dali zbytek, ale kdo komu, to fakt nevím.

Jo, a Sršáň vyhlásil nová tři pravidle, která budeme dodržovat.

  1. Rohy jsou mrtvá zóna a hráč se tam nesmí obtěžovat, ale už nevím, jestli jenom při hře a nebo i jako soukromě…
  2. Hra vysoku florbalkou se počítá až od cca 1 metru, odhadem od Sršňovou bradavek nebo Štěpánovo kolen.
  3. …to jsem už bohužel zapomněl 

Jo, a omlouvám se za nízkou vtipnost reportu, snažil jsem se podat seriózní zpravodajství, a za špatnou diakritiku a to, že místo dvojteček jsou lomítka, kopil jsem si noťas od Poláků, a abych ušetřil, tak je s arabskou klávesnicí, sice se na tom nedá psát, ale 390 korun je doma.

Mlátička

Komentář

Ještě za 4. Hlasovat v…

Skeptik - 03. 03. 2024, 20:16:46

Ještě za 4. Hlasovat v anketě JDU/ NEJDU do 12 hodin... Aby těch 6 snazivcu nemuselo s napětím až do večera žmoulat dres...
Jestli to teda tady vůbec někdo čte...

😬☠️😄

Sršáň - 04. 03. 2024, 21:29:16

😬☠️😄

Přidat komentář

Přidat komentář