HADÍ HORA + pan G.

Rok s rokem se sešel a přesně po 357 dnech jsme se v sobotu dopoledne začali trousit do norskými kamny vyhřáté Kuldovny, abychom bajkovou sezónu zakončili tradičním výjezdem na Hadí horu. Kulda přichystal vídeňské párečky, k zakousnutí rakvičkový mix a hlavně uvařil šmakózní černé pivo. Napříč celým osazenstvem panovala naprostá shoda, že lepší černé pivo nikdo z nás nepil... Teď už si jenom Kuldo zapamatovat recept !!! Vzhledem k nebývalému počtu absencí se nás nakonec sešlo 11 a kolem půl 12 jsme vyrazili směr Ostrov. Nikoho z nás se ale nenapadlo podívat na radar a po jedné minutě po vyjetí se spustil takovej ceďák, že u šraněk jsme byli úplně durch. Se zaťatými zuby jsme dojeli pod silniční most za rybníkama a po chvilce zevlování se rozhodli vyrazit na jedno do Placky.

Počasí se umoudřilo a za zvuků dvou repráků, co si vezli na zádech Olaf a Víťa, jsme se vydali po cyklostezce směr Horní Ždár. V bistru u Subterry byla poslední osvěžovací zastávka, kde nám málem smíchem pukla bránice, když Olaf dával k dobru historku o doktorce jménem Rázová Vlna, největší odbornici na paty :-) Byl čas pokračovat a až na jeden defekt Fandy jsme nerušeně po žluté pokračovali směrem vzhůru do nebe, až dost možná ještě dál, Pod Kozím vrchem odbočili na modrou do Jáchymova, kde jsme se opět napojili na žlutou a přes spodní klínovecké parkoviště, Moser a do třetice opět žlutou dorazili na cílový, 941 metrů n. m. vysoký bod. Z báglů se začaly vybalovat klobásky, sýry, tlačenka s cibulí, rumy a po občerstvení začalo trošku dohadování o umístění železného géčka. Dykot byl s lokací neoblomný, ostatní jsme mu to schválili s tím, že později ten šutr stejně přestěhujeme na naše místo. Kulda vytáhl svoje super aku vrtací kladivo, nasadil brýle a za zvuků hymny všech pracantů se jal za asistence Dykota měřit, vrtat, čistit, zatloukat a šroubovat. Přišroubované Géčko bylo poté pokřtěno vykopanou pálenkou a my se pomalu začali balit do všech hadrů, co kdo měl a vyrazili na cestu.

Krátkým brdkem jsme vyjeli nad žlutou na hlavní cestu a sešupem jsme se řítili směrem k hotelu Můstek, před ním jsme ale odbočili doprava (zde již bez Kuldy a Jéni) a přes Klobouk, Jánskou kapli a střed Jáchymova pokračovali na naučnou radonovou stezku, vrchem minuli Běhounek a Radium palác a po trailu nad hlavní silnicí sjeli k hospodě U Václava. Zde nás po svém druhém defektu dojel Fanda a Lubo zjistil, že mu z obou kol prýští mlíko jak z kaučukovníku. Ani po vypitém pivku se proražená kola překvapivě nezacelila, tak si Lubo musel zavolat pro odvoz a my ostatní se pomalu zvedali, protože z Kuldovny začaly přicházet voňavé fotky svíčkové...
 

Capouš

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

Komentář

Jo, tak to bylo! Kuldo to…

Dykot - 16. 10. 2023, 15:55:11

Jo, tak to bylo!
Kuldo to černý pivo bylo výborný, a s každym černym pivem lepší...
Párek, rakvička s hořčicí, svíčková. "G" by byl nadšen!

Přidat komentář

Přidat komentář