Kolovlak

Scházíme se ve stínu u Mekáče kolem půl páté. Obvoláváme nahlášené kamarády a zjišťujeme ztráty. Protože odjezd vlaku z dolňáku je ještě za dlouho, vyrážíme ve složení Koumes, Honza, Vítek a já po cyklo směr Nová Role, kde chceme nastoupit. Jsme tam moc brzo. Jedeme dál po cyklo a u zastávky Nejdek – Suchá nás teprve míjí vlak v protisměru, takže přišlápneme a dojedeme až do Nejdku. Tam máme na nádraží ještě asi 5 minut a můžeme nastoupit do vlaku.

Na každé zastávce za Novými Hamry by prý už šlo vystoupit ( byly celkem 3 ), ale protože nám Martin koupil lístky až do Perninku, vydržíme. Z nádraží sjedeme do Plzeňky, kde si dáváme zasloužené občerstvení - tekutiny a sýrové a masové prkénko.

Posilněni jedeme směr Červená jáma a po magistrále kolem Maringotky, kde to překvapivě na pozdní večerní hodinu ještě žije. Ochutnáváme Krkavec a vykrkáváme ho až k Mrtváči. Cestu nám zpříjemní Vítek odbočkou po žluté do lesa, kde se všichni ztrácíme mezi větvemi a malými smrčky – kdo by jel kolem, určitě vyzkoušejte! Najdeme se nakonec na asflatce dole a odbočíme k Eduardu, což byl hlavní cíl dnešní výjíždky. Protože čas kvapí a jsme dost ve spěchu, ani nevypínáme hodinky, rychle se svlékáme a skáčeme do ledárny plné malých pulců.

Dále už nás čeká sjezd po žluté a lesní cestou kolem dolu Eva, vyjíždíme pod Mariánskou a po šotolině spodní cestou přes Oldříš, kolem kapličky ( kde je sjezd tak technicky náročný, že i Vítek si ustlal ). Tam někdo v protisměru pustil horký fén, nebo se tak oteplilo…? Projedeme Hroznětín, kolem Velasu a sjezdovým tempem bezpečně do Úlu. Celkem 60 km, bez vlaku.

V Úlu už na nás čekají u stolu ostatní a Ráda nestíhá nosit a přikládat v troubě na pizzu. Vše ještě korunuje Víta, který s námi oslavil svátek i blížící se narozky – Víťo – děkujem!  

Štěpán 

 kolovlak

 

eda

 

zastávka 

 

gar1  gar2

Přidat komentář

Přidat komentář