PÍCHÁNÍ V DEŠTI

Název třetí letošní Pupkaní vyjížďky zní lákavě- skoro jak titulek bulvárního plátku, nicméně realita byla trochu míň rajcovní...

Sraz v podmračeném odpoledni v Bistru u Sršně, účast řekněme méně hojná. Minule avizovaná oddělující se skupinka nepivních chrtů se protentokrát ještě omluvila, ale příště nám to už určitě nandá:-)!

Teplota zpočátku atakovala slušných 12 stupňů, avšak s postupem času se dostala na nechutně mokrých 6 cm, pardon stupňů C.

Pod mým elektrovelením jsme vyrazili přes most nad dálnicí do Všeborovic a polní cestou a sjezdem na drahou, nově vyrobenou cyklodálnici podél Ohře kterou nikdo nejezdí, až k zavřenýmu rozpadajícímu šemnickýmu mostu, na kterej kupodivu nikdo žádný prachy nedá...

Tady se prozřetelně oddělila trojčlenná skupinka ve složení Kulda, Jéňa, Koumes, kteří na rozdíl od zbytku pole nepodcenili stahující se mraky a v klidném tempu si objeli vlastní trasičku.  Po prudkym brdku do Šemnice mě Ondra pochválil, jak jsem si hezky mazácky do terénu podhustil zadní gumu, a začalo se to srát. Mazácky jsem to píchlý kolo dofouknul a po přejetí nad Sedlečko v kopci jsem mazácky slez a začali jsem to řešit. Naštěstí se na to vrhnul tým mechaniků VaV - ve složení Víťa (ten měl dokonce latexový šprckový rukavičky!) a Vítek. Trn nenalezen, zalepeno, přezuto. Valíme dál po červený doprava směrem na Vary, tempo pekelný se nelíbí Jardovi kterej u Hloubku opouští stádo a jede sólo do Kuldovny. Zbytek se škrábe podél potoka na cestu Ema, trochu mě znervózňuje že jim nestačim ani na E:Bajku a oni ještě u toho kecaj, a z drobnýho mrholení se stává trvalej ceďák. Nahoře doleva traverzem a výjezdem až na silnici pod Andělkou, kus doleva a pak doprava po žlutý dolu k Dubinskýmu potoku. Tam nás čekala samba mezi kapkami deště po příšernym neutaženym makadamu, kterou v houstnoucím šeru okořenil Vítek roztrženou bezduší. Naštěstí duo VaV jako Pat a Mat zvládlo i tenhle oříšek a narvalo duši do bezduše (neni to oxymorón...?).

Tma, zima a mokro ukončilo jakékoliv hrdinství, Vítek s Juniorem se ještě oddělili u šemnickýho mostu aby dojeli pro auto v Roli, a my jsme s Ondrou a Víťou v hustym dešti stoupali Pulovičákem jako dým a usilovně mysleli na přetopenou Kuldovnu plnou píva a dobrot. Sen se proměňuje v realitu, usměvavej Kulda točí Plzničku a podává luxusní svíčkovou, rádio hraje a na světě je zase hezky. Já si čuchnul ke svíčce, dal dvě piva, grog a proteinový Ketonápoj s příchutí lesních plodů a jelo se domu.

Bylo to strašný.

Dykot

a

aa

aaa

<iframe style="border:none" src="https://frame.mapy.cz/s/nurahuforu" width="400" height="280" frameborder="0"></iframe>

 

Komentář

report

Gadži - 21. 04. 2022, 12:40:20

...ale report krásnej!

béčko

Kulda - 21. 04. 2022, 16:37:07

my to měli krásný, od šemnickýho mostu po silnici do Velichova, pak Moříčova a zadem přes les do Nejdy a pak Kuldovny. Deště jsme si užili jen trochu, že jsme ani nebyli mokrý. tak za tejden zas !

Přidat komentář

Přidat komentář