Pivní triatlon kolovák 2020

Pivní triatlon kolovák 2020

Předpověď předpovídala nevšední zážitky. Mělo pršet. A pršelo. Pořád a pořád pršelo. A teplo zrovna nebylo. Některé zavodníky se ani nepodařilo převléct do plavek-měl jsem křeč, jen když jsem viděl prvního se svléct do půl těla. Nicméně 8 statečných plavky navléklo, Sršáň nafoukl kruh a přes nejvíce nepříznivé počasí za posledních asi 17 ročníků celá ta 8 členná skupina na břehu Kolováku na Márovo zvolání „třidvajednaSTART!“pozvedla své půllitry Kozla, výjmečně chladnějšího než byl Kolovák, a po přiťuknutí tam loupla startovní exáč (já taky) a vrhla se do vln (já ne)…. První se vrhal Olaf, který i první vyplaval s celkem nadějným náskokem před Vítkem… polyká dalšího Kozla(já taky), v depu se dlouho nezdržuje a skáče do sedla a vyráží směr Vítkovka, stále ještě s náskokem několika možná i desítek vteřin. Vítek se v taky nefláká a brzy vyráží za ním, v depu mu ještě na záda dýchají spoluplavci Seb,Lubo,Jéňa a Štěpán..na Sršáně a Istbinu si musíte ještě chvíli počkat…Přeci jen plavou s rozvahou nebo kruhem a sil po překonání plavecké části už moc nemají, žíznivě taky nevypadají,ale statečně koušou předbikové pivo a vyráží též do terénu… Než se navrátí, přítomná děvčata zatím rozdělávají oheň a pečou buřty, Helenka přiváží luxusní guláš od Šimla, já ochutnávám vše co je na stole (vlhká buchta i bábovka, šunkosýroví šneci, palačinky s nugetou, řízky,chleba i hořtici) a vyhlížím Olafa…Ale co pa to je ? První se po asi hodině v kapkách deště do depa řítí Vítek! Že prý Olaf v takovém tom krkolomném sjezdíku pod altánem nad Richmondem radši kolo vedl ( ono to tam bylo o hubu i za sucha ve středu)… dává již skoro nepříjemně chladného Kozla (já taky,ale v trojnásobném čase) a běží na závěrečný okruh….o kousek se míjí s Olafem, ten nehledí vpravo ni vlevo natož dospoda, je mu jedno, že se přezouvá uprostřed kaluže po kotníky ve vodě, nic nedbá, že ho do třetice napadne nějaké zvíře ( ve vodě ho drápla Eliška, ve sjezdu hovado Vítek a tentokrát to bude vlk;- ) ) a běží..další přijíží Lubo ( nedostatečnou znalosti trasy dohnal výkonem- zabloudil a 2x předjížděl Seba), Seb těsně za ním…totál hnědá záda svědčí, že bláta bylo cestou dost… a už se nám do cíle blíží první běžec Vítek… k pivu si dá oblečen ještě i koupel (načínám také čtvrté, mokrej jsem úplně stejně, jako kdybych se koupal) , popíjíme Kozlíka a vyhlížíme Olafa… a mámé ho tu…. žíznivě pije,pije…ale Vítek svou pozici kontroluje,včas dopolkne a máme vítěze!

Pak se objevuje na kole Jéňa se Skeptikem….Lubo a Seb postpně dobíhají, dopíjejí, tam je o pořadí rozhodnuto již z trati, mírné drama je s Jéňou a Skeptikem, kteří byly na kole i v běhu v tandemu… a Jéňa ho trhnul až na pivu, což možná Štěpán nečekal…..To dvojice Itsbina a Sršáň nic neponechali náhodě, kontrolovaně dopili a položili prázdný půllitr současně….Tleskám.

Přichází závěrečná rozprava, guláš, buřty, pivo a vyhlášení….

Viděli jsme bojovnost, odhodlání,krev, pot (no to to jediné asi ne) a jestli to nebylo bláto, tak i inkontinenci..Nádherný závod!

(pak už jen úklid prostoru, část závodníků se nechá odvézt auty, smekám před Skeptikem, Olafem a Jéňou,kteří jedou i z Kolováku na kolech(v chladu a dešti hladina alkoholu v krvi strašně rychle klesá) … a jedem ještě na plusmínus jedno do bistra….)

Tak za rok zas.

Gadži

Pivní triatlon kolovák 2020

Přidat komentář

Přidat komentář