Report od Honzy D.

Sraz opět u mekáče, tentokrát v15:30. V tomto čase se ovšem můžou sejít akorát rentiéři a majitelé zahraničních nemovitostí, ostatní jsou touto dobou ještě v práci, takže na startu byli Vítek, Štěpán a Mára. V Drahovicích přibrali moji maličkost a ve čtyřech jsme pokračovali dále směr Olšová Vrata. U golfu jsme najeli na zpevněnou cestu, kde nám Vítek ukázal svůj běžecký tréninkový okruh a další svá oblíbená místa. Posléze jsme minuli Šemnickou skálu a po červené značce pěkným sjezdem zamířili do obce Sedlečko.

Během výletu se ukázalo, že starší účastníci výjezdu měli dostatek fyzické kondice i odvahy, a tudíž jeli v čelní skupině, zatímco mladší Pupkani se loudali vzadu  :-)  K této situaci Vítek pronesl větu: „My jedeme jak s hnojem a oni nás stejně nedojedou.“ Museli jsme zvolnit. Poklidným tempem jsme pokračovali po Královské cestě do Kuldovny. V Kuldovně nás uvítala půlka firmy Stibor a spol., bylo nám nabídnuto občerstvení a byli jsme upozorněni, že první skupina již odjela vstříc vrcholu dnešního dne, kterou byla kolaudace Lubovo bazénu v Mezirolí. Dojedli jsme jednohubky, dopili pivo a vyrazili za ostatními. Cesta již probíhala poklidně až na trochu remcání v Nivách poté, co Vítek rozhodl vystoupat po louce proti směru Kiwáka. Myslím, že to byl Mára, který vzadu vykřikoval, že ten kopec nevyjede.

Po příjezdu k Lubovi jsme byli ohromeni krásným bazénem, vodopádem a celou novou zahradou. Štěpán se nemohl udržet a skočil hned do vody. Ostatní popíjeli vychlazené pivko a pojídali gulášek se zelím. Po chvilce se ve dveřích objevila Lubova manželka s informací, že se bude podávat „baran“. Dykot okamžitě zbystřil a všichni jsme očekávali velkou dobrotu. A naše očekávání se naplnilo. Na stole se objevil vál plný dobrot a během chvíle bylo po všem. Shodou okolností po snězení všech dobrot se na terase objevil Gadži, který si mohl už jen smutně prohlížet zbytky jídla na stole.

Jako gastronomický vrchol si rodina Uhrinů připravila buchtičky se šodó, kdy šodó obsahovalo asi 40 % alkoholu, což většina z nás ještě nezažila. Jako největší milovníci této sladko-alkoholové ňamky se ukázali Olaf s Pavlem B., kteří si šodó lili i do panáků a připíjeli si jím.

Po informaci, že se na nás přijde podívat rozvedená sousedka, začaly padat návrhy na šodó body shots se sousedkou. Možná by mohlo dojít i k polévání celé sousedky, protože je po plastice obou prsou, a to bychom měli vidět, takže jsem se raději rozloučil a odjel směr domov.

Co se dělo po mém odjezdu nevím, třeba někdo časem něco pustí.

Jinak, Lubo, velké díky za úžasnou hostinu k Jardovo padesátinám.

Honza

Komentář

Vřelý slovenský ráj, jak řekl Vítek!  

gadzi@post.cz - 28. 07. 2022, 17:33:02

Opravuju informaci: i  kousíček berana na mě zbyl! A vynikající zelňačky bylo dost, hodně korbáčiků a klobásek....ale šodó jsem si jako řidič motocyklu netroufl ochutnat, když jsem viděl, co to dělá s Olafem a Dykotem....Smíchy jsem se mohl potrhat, když po informaci, že má přijít návštěva, říkali, že se musíme chovat slušně a kulturně, že třeba místo "hovno",  se bude říkat "nikolivě"... načež Dykot pronesl: "jsem byl na hajzlu a nechal jsem tam takový obrovský dvě nikolivě..."  :-) 

Tak já s Marou z úcty ke…

Skeptik - 28. 07. 2022, 17:51:24

Tak já s Marou z úcty ke stáří SCHVÁLNĚ jedeme pomalu... a ještě za to sliznem kritiku! Příště si snad radši ten report napíšu sám 😁.

Veliké diky sponzorům Stibor a spol a Uhrins family!

oslava

Kulda - 31. 07. 2022, 09:22:35

díky všem Pupkanům, kteří s námi přišli oslavit výročí firmy. naše trasa Kuldovna - Lubovna byla akorát a catering v Mezirolí dokonalej. o šódó s vínem se mi zdálo ještě ve čvrtek. Lubo dík!

Přidat komentář

Přidat komentář