Report ze středy

Vyjížďka ve čtyřech

Ve středu jsme se nakonec v bistru sešli v krásném počtu čtyř jízdy chtivých bajkerů. Ve složení já, Štěpán, Itsbina a Vítek jsme zdegustovali u Sršáně v bistru tamní vyhlášený zlatavý mok a po pivu a půl vyrazili přes Drahovice, kolem hřbitova nahoru nad Thermál a lesem výše až na Hůrky, kolem hvězdárny, přes Olšovky dál na Vítkovku. Následoval sjezd do Kolové, podél silnice do Hájů k prvnímu z cílů dne, tedy Funkensteinu (Fünfsteinu). Pro ty, kteří by nevěděli - zřícenina hradu (spíš už jen pár kamenů) nad ruským kostelíkem v Hájích.

Následně si Vítek vymyslel cestu po vrstevnici k Lomnickému potoku a do Březové. Vědomí pokročilého času nás přesvědčovalo spíše jet do občerstvovny nesoucí jméno Evropák, ale nakonec zvítězila touha poznat novou cestu a tak jsme sjezdovou vrstevnicí sjeli k Lomnickému potoku v místě posledních baráků v Březové. Pokračujeme cestou proti proudu k brodu. Brod nalezen. Ovšem průtok asi na pětinásobku normálu. Zouváme boty a přenášíme kola přes brod. Voda sahá po kolena, místy i výše. Vítek se meje... (modří vědí - asi aby nemusel doma :-) ) .

Následuje v podstatě nudná pasáž výjezdu z Březové k Obrazu a následný sjezd do Evropáku. Po půl deváte již sedíme u stolu a objednáváme pivo, jídlo.

Pěkné to bylo a kdo nebyl, prohloupil :-)  

Martin S. 

selfie 

brod 

beton

 

krajina

Komentář

vyjížďka ve čtyřech

Itsbina - 12. 07. 2021, 09:06:26

Projížďka velmi zajímavá z historického hlediska - hrad Fünkelstein nás překvapil svou svěžestí a zachovalostí - našli jsme cca 5 kamenů , což ani největší optimisté nečekali. Fyzický náročný brod přes rozvodněný potok byl prověrkou odolnosti nohu, kotníků a kolen a celkové nezdolnosti. I když někteří museli před broděním odhodit přebytečnou střevní zátěž....

Přidat komentář

Přidat komentář